20 χρόνια

Εκδρομές στην Πράγα και Μάλτα  Εκδρομή, ξενάγηση, ξενοδοχείο, μουσεία ....

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

210 32 40 101

 

Ρώμη 4 μέρες

(Βατικανό), (Τίβολι), (Φλωρεντία)

4 μέρες
23,26,30/12 & 5/1

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

***

4 μέρες

Αναχωρήσεις:

 day1

1η ΜΕΡΑ:

Αθήνα-Ρώμη (ξενάγηση πόλης):

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Η ξενάγησή μας στην «Αιώνια Πόλη» θ' αρχίσει με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Διανυκτέρευση.
 rome vatican circle

2η ΜΕΡΑ:

Ρώμη (Μουσεία Βατικανού):

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 flornce-circle

3η ΜΕΡΑ: Ρώμη:

(Νάπολη - Πομπηία)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
 rome vatican circle

4η ΜΕΡΑ:

Ρώμη ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε το έργο ενός μεγαλοφυούς ζωγράφου, του Καραβάτζιο (1571-1610), που σφράγισε την εποχή του Μπαρόκ. Η γνωριμία μας θα ξεκινήσει με τρία αριστουργήματα που εξιστορούν τρία περιστατικά από τη ζωή του Ευαγγελιστή Ματθαίου και βρίσκονται στο Παρεκκλήσι Κονταρέλλι στην εθνική εκκλησία των Γάλλων Σαν Λουίτζι ντέι Φραντσέζι, κοντά στην Πιάτσα Ναβόνα. Συνεχίζουμε για το Παρεκκλήσι Καβαλέττι του ναού του Αγίου Αυγουστίνου, όπου υπάρχει ο διάσημος πίνακας «Η Παναγία του Λορέτο» (ή Παναγία των Προσκυνητών), και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, όπου στο Παρεκκλήσι Τσεράζι της Σάντα Μαρία ντελ Πόπολο βρίσκονται «Η Σταύρωση του Αγίου Πέτρου» και «Η Μεταστροφή του Αγίου Παύλου στον δρόμο προς τη Δαμασκό». Χρόνος στη διάθεση σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 rome fontana circle

5η ΜΕΡΑ:

Ρώμη - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
Παραλαβή δωματίων 14:00 Παράδoση δωματίων 12:00
Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει, εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ALITALIA
 • 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ 
 • Μεταφορές από και προς τ' αεροδρόμιο της Ρώμης
 • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού
 • Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ
 • Check point

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων € 150
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
 • Είσοδος στο Βατικανό – υποχρεωτικά τα ακουστικά – (περίπου 26 € το άτομο)
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (6€ το άτομο τη βραδιά)

 

  


ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΟΦΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ 2103240101 ή στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Κάντε κράτηση τώρα!

Fields marked with * are requiredMedia